Amanda Hesser; Middag med mr Latte

En kärlekshistoria från hjärtat av New York
2003

Amanda Hessers bok är full av humor! Hon var under flera år matskribent i New York Times. Hon skriver att vad hon äter hänger samman med var hon äter, när hon äter, varför hon äter och med vem hon äter. Den här boken är skriven i dagboksform under ett år. Den handlar om när Amanda första gången går på dejt med en kille som föreslår att de ska träffas på en restaurang, typ grillbar. Han vet tydligen inte om att Amanda är matskribent. Han beställer öl till maten och förväntar sig att hon ska dricka direkt ur flaskan. Efter maten beställer han en kaffe latte!!! Ingen bra början på ett förhållande. Ändå tycker hon är han är värd att satsa på men han kommer att kräva en del arbete…..

Allteftersom kapitlen framskrider så gör också Amandas förhållande till pojkvännen det. Han bjuder henne långt om länge på middag hemma hos sig. De bjuder sina respektive vänner på gemensam middag. Han följer med på hennes arbetsmiddagar med sexrätter i New York. Den dagen han själv ställde frågor om mat tyckte hon att de hade kommit en bit på väg i sitt förhållande.

Alla kapitel åtföljs av recept till de maträtter kapitlet handlar om. Det är en underhållande och rolig bok. Läs den så får du se hur det går med pojkvännen!

Margareta Henry 2015-10-03