Ulla Hårde; 25 engelska trädgårdar

25 engelskaItalien 2003

Ulla Hårde har varit utrikeskorrespondent i London för bl a Sydsvenska Dagbladet och hon har ett passande intresse i England – hon är en passionerad trädgårdsälskare. Den till formatet lilla boken om 25 trädgårdar är den perfekta reskamraten om får lyckan och glädjen att göra en upptäcktsresa i södra England. Med inspirerande text och vackra bilder beskriver hon kända trädgårdar som Sissinghurst, Great Dixter och Hidcote och ger fina tips om öppna trädgårdar som kanske inte är så omtalade men väl värda ett besök. Mycket bra information om hemsida, resebeskrivning m m för respektive plats förutom den fina överskådliga kartan.

Ulla Hårde rekommenderar också trädgårdsälskarnas bibel ”Gardens of England & Wales”, även kallad ”The Yellow Book” . Varje år tävlar ett stort antal stolta trädgårdsodlare om att bli utvalda som en av de ca 3000 privata trädgårdar som öppnar för besökare någon gång per år. En stor utmärkelse för var och en som når sitt mål.

Författaren har en hemsida, (länk http://www.ullaharde.se/) där man bland annat hittar information om de trädgårdsresor hon arrangerar.

Christina  Aili, 2013-11-19