cropped-cropped-kamelior.jpg

Alimenta et horti nos delectant

Välkommen till Alimenta et horti – en hemsida för äldre böcker inom gastronomi och hortikultur, allt från äldre tiders måltidslitteratur och trädgårdsböcker till gårdagens storsäljare och mindre bekanta författare. Med äldre litteratur menas böcker som är allt från ett par år till flera århundraden gamla. Det finns många profiler inom måltidslitteraturen liksom personligheter inom trädgårdskonsten som är väl värda vår uppmärksamhet, oavsett om de dog för ett par hundra år sedan eller fortfarande lever i välmåga.

Här är de senast publicerade:

Pernilla Tunberger
Bo Hagström; Solens mat
Tareq Taylor; Om mat och kärlek
Rosemary Verey
Leslie Forbes; Till bords i Toscana
George Drower; Trädgårdens mästare
Clara Block Hane; Claras trädgård
Kvant/Palmgren; Trädgårdens rum

Citera oss gärna men glöm inte att ange källan