Alimentaethorti

Search
Skip to content
  • Gastronomiska Godbitar
    • Amanda Hesser; Middag med mr Latte
    • Bengt Bergius; Tal om läckerheter
    • Bengt Höök; En liten handbok i Kooke-Konsten
    • Bo Hagström; Solens mat
    • Colette Rossant; Madeleines in Manhattan
    • David Lebovitz; My Paris Kitchen
    • Gastronomisk kalender 2015; Till bords i paradiset – med mat och trädgård
    • Ginette Mathiot; Je sais cuisiner
    • Helen Simpson; The London Ritz Book of Afternoon Tea
    • Leif Backman; Om gourmandisen
    • Leif Mannerström – en legendar i den svenska restaurangvärlden
    • Lena Katarina Swanberg; Nils Emils matminnen
    • Leslie Forbes; Till bords i Toscana – en kulinarisk resa i hjärtat av Italien
    • Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström; Matmolekyler, Kokbok för nyfikna
    • Marcus Samuelsson; Oui, Chef!
    • Matminnen från fem decennier och lite till
    • Mats Hellström, red; Östersjömat
    • Maya Angelou
    • Michel Roux Jr; A life in the kitchen
    • P L Garbutt m fl; The Home Book
    • Pernilla Tunberger; Lördagsmiddagen och annat om mat
    • Philippe Gillet; Par mets et par vins
    • Tareq Taylor; Om mat och kärlek
  • Gastronomiska profiler
    • Cajsa Warg och hennes kokbok
    • Dr CH. E M. Hagdahl
    • Edouard de Pomiane
    • Elizabeth David
    • Ellen Rydelius
    • Gustafva Björklund
    • Hiram
    • Pernilla Tunberger
    • Tore Wretman
    • Xavier Marcel Boulestin
  • Hortikulturella godbitar
    • Bergianska botanister, red Bengt Jonsell
    • Boris Friedewald ; A Butterfly Journey: Maria Sibylla Merian. Artist and Scientist
    • Christel Kvant/HeidiPalmgren; Trädgårdens rum
    • Clara Block Hane; Claras Trädgård
    • Claudia Lanfranconi, Sabine Frank; Die Damen mit den grünen Daumen
    • Dahl-Thygesen; Trädgårdens fiender i färg
    • Elizabeth Blackwell; A Curious Herbal
    • Frédéric Richaud; Kungens trädgårdsmästare
    • Fru Prostinnans Huskurer
    • George Drower; Trädgårdens mästare – Förnyare och uppfinningar i trädgårdshistorien
    • Jean Jacques Rousseau; Brev om blommorna till ma chère cousine
    • Karel Capek; Ett år med min trädgård
    • Karin Berglund; Lust och fägring
    • Karin Eliasson, Robert Blombäck; Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs
    • Lena Israelsson
    • Maria Hofker; Min förtrollade trädgård
    • Marie och Björn Hansson; Köksträdgårdens historia
    • Mary Keen; Creating a Garden
    • Penelope Hobhouse; På jakt efter paradiset – bland världens mest fantastiska trädgårdar
    • Penelope Hobhouse; Trädgårdskonstens Historia – 3000 år
    • Peter Korn; Odling på växternas villkor
    • Practica, Master John Arderne
    • Ruth Hayden; Mrs Delany and her flower collages
    • Sara Midda: In an out of the garden
    • Söderbergh, Edlund, Rydberg; Strindberg som trädgårdsmästare
    • Sten och Katarina Dunér; Trädgården vid Drömmens
    • Sue Minter; The Apothecaries Garden
    • Tomas Tullberg; Sara Lisa von Linné, En biografisk studie
    • Ulla Hasselmark; Fröbok
  • Hortikulturella profiler
    • André Le Nôtre 1613-1700, fransk landskapsarkitekt, 400 år
    • André Mollet, Elisabeth Westin-Berg
    • Ellen Biddle Shipman
    • Ester Claesson
    • Garcia da Orta
    • Hermann Ludwig Heinrich, Fürst von Pückler-Muskau
    • Joseph Paxton
    • Lancelot “Capability” Brown
    • Marguerite Walfridson
    • Rosemary Verey
    • Sven Green
    • Vivi Täckholm
  • Om oss
  • Tidiga gastronomiartiklar, 2010-2014
    • Anna Maria Zetterstrand; Kok- och Hushållsbok grundad på 80-årig öfning och erfarenhet i kokkonsten och hushållningen
    • Annica Carlsson Bergdahl: ”Sivan och hennes ostar”
    • Claire Joyes; Till bords hos Monet
    • Clarissa Dickson Wright; Spilling the Beans
    • Dumas on Food
    • Fannie Flagg’s Original Whistle Stop Cafe Cookbook
    • Giovanni Rebora: ”Culture of the Fork – A Brief History of Food in Europe”
    • Henry Notaker; All världens kokböcker – med 100 historiska recept
    • Husmoderns nya Konserveringshäfte från 1946
    • John Hampson; The English at Table
    • Joseph Wechsberg; Blå forell och svart tryffel
    • Julia Child; Mastering the Art of French Cooking
    • Jutta Voigt: ”Der Geschmack des Ostens vom Essen, Trinken und Leben in der DDR”
    • Karl Blunck; Gastronomisk Handbok
    • Kersti Wikström; Det dukade bordet
    • Maggie Black: ”Den medeltida kokboken”
    • Maj-Greth Wegener; Amerikansk mat för Svenska hem
    • Marianne Ståhlbrandt; Marianne på resa
    • Pat Willard – Saffran
    • Per Erik Wahlund; Kosthåll – Lekverk och bordssamtal i kulinariska ämnen
    • Peter Landelius, Guacamole och svenska krusbär
    • Ria Wägner : Läsebok för brödälskare
    • Rut Wallensteen-Jaeger; Fester och kalasmat när seklet var ungt
    • Schivelbusch; Paradiset, smaken och förnuftet
    • Smak av svunnen tid
    • Stig Wilton och Ernst Nathorst-Böös: Om ost
    • Ulrica Söderlind; Stormatstiden. Mat och dryck under svenskt 1600-tal
  • Tidiga hortikulturartiklar, 2010-2014
    • Agneta Nyholm Winqvist; Feng Shui för svenska trädgårdar
    • Agneta Ullenius: Chelsea Flower Show – och berömda engelska trädgårdar”
    • Anna Pavord: ”The Tulip”
    • Anna-Maria Blennow; Europas trädgårdar – Från Antiken till våra dagar
    • Åsa Wilke; Villaträdgårdens historia, ett 150-årigt perspektiv
    • Derek Jarmans trädgård med fotografier av Howard Sooley
    • Erik Janson; Skansen, parken och trädgårdarna
    • Gertrude Jekyll: ”The Beauties of a Cottage Garden”
    • Görel Cavalli-Björkman, Jan Norrman, Micael Ernstell; Blomsterspråk
    • Gösta Adelswärd; Den älskvärda galenskapen, trädgårdar och deras skapare
    • Harriet Hjort: Blomstervandringar
    • Lotte Möller, Till England
    • Lotte Möller: Tankar om trädgården
    • Per Wästberg; Kungsträdgården
    • Redskap, serien Praktisk trädgård
    • Sanna Töringe; Historier om blommor
    • Susan Chapman: Kvinnorna i rosenträdgården
    • Trädgårdspraxis år 1754
    • Ulla Hårde; 25 engelska trädgårdar
    • Vårliga tankar kring ”perenna” trädgårdsböcker
  • Utflyktsmål
    • Gastronomi
      • Gamla Saluhallen i Helsingfors
      • Marknadshallen i Budapest
      • Marknadsplatsen Rialto i Venedig
      • Mont d’Or – ett berg och en vinterost
      • Ost på marknaden i Luzern
      • Osterior i Venedig
    • Hortikultur
      • Blå Huset i Borrby
      • Botaniska trädgården i Dublin
      • Botaniska trädgården i Padua
      • Chateau Chaumont-sur-Loire
      • Chelsea Physic Garden – Apotekarens Trädgård
      • Claude Monets trädgård i Giverny
      • Enköping – parkernas stad
      • Estufa Fria Lissabon
      • Franska slott och herresäten
      • Garden museum, London
      • Hampton Court Flower Show
      • IGA International Garden Exhibition 2017, Berlin
      • Jardim Garcia de Orta
      • Kew Gardens
      • Minnesota Landscape Arboretum
      • Rottneros
      • Sissinghurst
      • Sofiero
      • Tage Andersen, Köpenhamn, Gunillaberg
      • Tjolöholms slott
      • Trädgårdsresa till Kuba; Nog var det grönt och skönt!
      • Wij trädgårdar

Växtstöd

December 17, 2017 1417 × 1063 Chelsea Physic Garden – Apotekarens Trädgård
Previous Image
Next Image

För dig som älskar gastronomi och hortikultur

Proudly powered by WordPress